Deforche Brandstoffen Passendale

Wie komt in aanmerking voor diesel voor industrieel gebruik?

Voertuigen of motoren van installaties ingezet voor “commerciële en/of industriële toepassingen” kunnen in aanmerking komen voor het gebruik van gasolie of gasolie extra, in plaats van diesel en zo een voordeliger accijnsregime bekomen.

Echter, sinds februari 2004 zijn er op het gebruik van petroleumproducten voor “commerciële en industriële doeleinden” bijkomende accijnzen ingevoerd (bovenop de accijnzen op gasolie verwarming).

De extra accijns is van toepassing voor het aandrijven van:

  • Stationaire motoren (bv. stroomgenerator, turbine…)
  • Motoren gebruikt in de bouw,
  • burgerlijke bouwkunde en openbare werken (bv. grondverzetmachine, kraan…)
  • Motoren van voertuigen die niet op de openbare weg gebruikt worden of waarvoor geen vergunning is verleend voor overwegend gebruik op de openbare weg (bv. heftruck…).

Om u het papierwerk te besparen passen wij onmiddellijk het correcte accijnstarief toe en storten wij als leverancier die extra accijnzen door aan Douane en Accijnzen, mits u bij bestelling vermeldt dat u de petroleumproducten voor commercieel en/of industrieel gebruik wenst te gebruiken.

Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of problemen. Bel 051 78 02 10  of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.