Veel gestelde vragen

 • Wie komt in aanmerking voor een vrijstelling van accijnzen?

  Bedrijven actief in landbouw, tuinbouw, visteelt of bosbouw kunnen een vrijstelling krijgen voor het betalen van accijnzen op petroleumproducten, mits ze in het bezit zijn van een “vergunning energieproducten en elektriciteit”.

  Op die vergunning staan de gebruikte energieproducten vermeld, met de correcte productcode en een geschat verbruik op jaarbasis.

  Let wel, deze vrijstelling van accijnzen is enkel van toepassing op gebruik van petroleumproducten in het kader van deze landbouwactiviteiten en niet voor privégebruik.

 • Waar kan ik een energievergunning voor landbouw aanvragen?

  U moet zich registeren bij Douane en Accijnzen. Dit kan door het registratieformulier in te vullen en op te sturen naar de gewestelijke directie van uw regio. Hier vindt u de adressen van de gewestelijke directies.

  Na deze registratie krijgt u een papier met uw vergunningsnummer, waarvan u ons een kopie bezorgt.

  Vermeld bij uw aankoop dat u in bezit bent van deze vergunning.

  Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of problemen. Bel 051 78 02 10 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.

 • Wie komt in aanmerking voor diesel voor industrieel gebruik?

  Voertuigen of motoren van installaties ingezet voor “commerciële en/of industriële toepassingen” kunnen in aanmerking komen voor het gebruik van gasolie of gasolie extra, in plaats van diesel en zo een voordeliger accijnsregime bekomen.

  Echter, sinds februari 2004 zijn er op het gebruik van petroleumproducten voor “commerciële en industriële doeleinden” bijkomende accijnzen ingevoerd (bovenop de accijnzen op gasolie verwarming).

  De extra accijns is van toepassing voor het aandrijven van:

  • Stationaire motoren (bv. stroomgenerator, turbine…)
  • Motoren gebruikt in de bouw,
  • burgerlijke bouwkunde en openbare werken (bv. grondverzetmachine, kraan…)
  • Motoren van voertuigen die niet op de openbare weg gebruikt worden of waarvoor geen vergunning is verleend voor overwegend gebruik op de openbare weg (bv. heftruck…).

  Om u het papierwerk te besparen passen wij onmiddellijk het correcte accijnstarief toe en storten wij als leverancier die extra accijnzen door aan Douane en Accijnzen, mits u bij bestelling vermeldt dat u de petroleumproducten voor commercieel en/of industrieel gebruik wenst te gebruiken.

  Aarzel niet om ons te contacteren bij vragen of problemen. Bel 051 78 02 10  of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.

 • Waar kan ik de productfiches terugvinden voor diesel, gasolie en benzines?

  Binnenkort worden de verschillende productfiches op onze site geplaatst. 

  In afwachting kunt u ons steeds contacteren om de productfiche te krijgen.

  Hiervoor bel je ons op 051 78 02 10 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.

 • Waar kan ik de productfiches terugvinden voor oliĆ«n?

  Gezien de verscheidenheid aan oliën kunt u niet alle fiches online terugvinden. Neem contact op met ons voor de productfiche van het specifieke type olie dat u gebruikt.

  Hiervoor bel je ons op 051 78 02 10 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.

 • Waarom kiezen voor mazout?

  Mazout geeft een grote vrijheid aan de consument. U kan uw stookoliereservoir bijvullen wanneer de mazoutprijs het interessantst is. U beslist zelf hoeveelheid u beslist en u kent de prijs vooraf dus u heeft zelf controle over uw budget. U kiest vrij uw leverancier en hoeft geen contract voor langere termijn aan te gaan.

  Mazout is 100% veilig: het kan niet ontploffen en is bij normale omgevingstemperaturen niet ontvlambaar (tenzij het verneveld en vergast wordt én aangestoken wordt met een vlam).

 • Hoe kan ik besparen op mijn mazoutfactuur?

  logo mazoutOp de site van Informazout kan u terecht voor tips en een besparingssimulatie. Een aanrader!

   

   

 • Wat moet ik doen met mijn tankkaart als ik 3x de verkeerde code heb ingegeven?

  Na drie foute pogingen wordt uw kaart automatisch geblokkeerd. U neemt contact op met ons zodat wij de kaart kunnen deblokkeren. 

  Aarzel niet om ons te contacteren als uw kaart geblokkeerd is.  Bel 051 78 02 10 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul ons contactformulier in.

.